Blogg

onsdag 6 november 2013

Fick för mig att jag skulle kladda lite å fick för mig att göra en staffe, vet dock inte om de liknar en staffe för den liknar inte bilden jag kollade på speciellt mycke. Men de blev ju en hund iaf. :)



1 kommentar:

  1. Hej Lollo!
    Kul att du funderar på färskfoder!
    Det man kan tänka på är att välja ett foder utan spannmål. I början är det inte ovanligt att hunden blir lite knasig i magen innan den vant sig. Försök gå över ganska sakta till färskfodret, speciellt om du har en känslig hund.
    Man får såklart testa sig fram till vad som funkar bäst på just sin hund och hur mycket energi de behöver för att hålla/gå upp i vikt. Oftast är det inga problem att byta mellan olika färskfoder väl hunden vant sig vid färskfodret.

    Angående mängd så är det också nåt man får testa sig fram till, alla individer kräver olika mängd utifrån energiomsättning. Man kan börja med fodermärkets rekommendation (ofta 2% av kroppsvikten). När man använt färskfoder ett tag så får man kolla, går hunden ner i vikt så ger man mer och går den upp så får man ge mindre eller ett foder med mindre fett i.

    Vom og Hundemat är väldigt välkänt och funkar på de flesta, de har dessutom många bra olika typer av foder att välja bland. Det går att få tag på i princip i hela Sverige på flera ställen, ett mycket etablerat märke. Det skulle du kunna börja testa. http://www.vomoghundemat.se
    Carl på vom og hundemat brukar rekommendera allergihundar att börja med varianten 100% kyckling.

    Lycka till!
    Hälsningar Sandra
    sandra@fysifokus.se
    Välkommen till Vom og hundemat
    http://www.vomoghundemat.se

    SvaraRadera